فهرست

يادداشت و پيام

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس:

آماده انجام هر کمکی برای ارتقای ساختار نهاد کتابخانه های عمومی هستیم

احمد راستینه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان، حل مشکلات کتابخانه های عمومی و بحث معیشت کتابداران را از دغدغه های ذهنی و کاری خود در مجلس دانست و گفت: آماده انجام هر کمکی برای ارتقای ساختار نهاد کتابخانه های عمومی هستیم. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی چهارمحال و بختیاری، فرهاد خلیل مقدم، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در ادامه دیدارهای خود با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه ۸ مرداد ماه با هدف جلب مشارکت در حل تعارضات موجود در قانون تاسیس و نحوه اداره کتابخانه های عمومی، رفع موانع احداث کتابخانه مرکزی استان و ایجاد کتابخانه در شهرهای فاقد کتابخانه و روستاهای واجد شرایط، با احمد راستینه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم شهرستان های شهرکرد، بن و سامان دیدار و گفتگو کرد.

احمد راستینه در این دیدار، حضور در کمیسیون فرهنگی مجلس را لطف خداوند جهت خدمت به مردم شریف ایران دانست و گفت: یکی از موضوعات ما در این کمیسیون مبحث کتابخانه های عمومی است که متاسفانه اساسنامه آن تعارضات بسیاری دارد و بسیار ضعیف تدوین شده است. این در حالی است که فرهنگ کتاب و کتابخوانی سرآغاز رشد و تعالی یک ملت است. ملتی که اهل دانش و مطالعه نباشد و و برای دانستن بهایی قائل نباشد آن ملت نمی تواند ملت پیشرفته ای باشد؛ لذا هدایت یک جامعه  به سمت و سوی کتابخوانی رسالتی ارزشمند است که نهاد کتابخانه ها و کتابداران در این راه تلاشی ستودنی دارند.


وی افزود: اگر ما بتوانیم سرانه مطالعه را افزایش دهیم و هزینه مطالعه را در سبد خانوار لحاظ کنیم، طبیعتا بخشی از دغدغه های فرهنگی خانواده در حوزه مطالعه حل خواهد شد و رسانه ملی می تواند در این مسیر با همراهی بیش از پیش با نهاد کتابخانه های عمومی کشور تأثیری غیر قابل انکار داشته باشد.


عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حقوق کتابداران، اظهار داشت: متاسفانه کتابداران حقوق پایینی دارند و ما آماده ایم در قالب کمیسیون فرهنگی مجلس هر کمکی که بتوانیم برای ارتقای ساختار نهاد کتابخانه های عمومی، حمایت از بحث معیشت کتابداران، توسعه فرهنگ کتابخوانی و ارتقای سرانه مطالعه انجام دهیم؛ زیرا فلسفه ورود ما به کمیسیون فرهنگی رفع این دغدغه ها است.


راستینه ضمن پیشنهاد تشکیل کارگروه حقوقی با حضور حقوقدانان جهت ارائه راهکار و فراهم کردن ساز و کارهای اصلاح قانون تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور، اذعان داشت: راهکارهایی جهت حل مشکلات وجود دارد که باید  در جلسه ای مشترک با دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور مطرح شود. ما نیز در استان کارگروه کتابداران و کارگروه حقوقی تشکیل خواهیم دارد تا با ما در این خصوص هم فکری کنند؛ زیرا باورمان بر این است که هر چه در حوزه مطالعه و کتابخوانی سرمایه گذاری کنیم منفعت است.


نماینده مردم شهرستان های شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی به شهرهای فاقد کتابخانه و روستاهای واجد شرایط برای داشتن کتابخانه اشاره کرد و گفت: جهت ایجاد کتابخانه در این مناطق مکان های مناسب و بلااستفاده دستگاه های اجرایی را شناسایی کنید و در صورت وجود مشکل ما موانع را مرتفع خواهیم کرد.


در ادامه مدیرکل کتابخانه های عمومی استان نیز ضمن تشریح وضعیت کتابخانه های عمومی در شهرستان های شهرکرد، بن و سامان، به بحث کتابخانه مرکزی استان پرداخت و اظهار داشت: خوشبختانه طی سال های اخیر با همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور بسیاری از استان ها از نعمت کتابخانه مرکزی بهره مند شده اند؛ ولی در این استان با وجود پیگیری های مستمر، موانع، ایجاد کتابخانه مرکزی را در چالش های اداری بسیاری رها کرده است و ان شاالله با حمایت های نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی شاهد رفع موانع موجود و آغاز عملیات احداث کتابخانه مرکزی استان باشیم.

خلیل مقدم در بخش دیگری از سخنان خود دغدغه های نهاد پیرامون حل تناقضات موجود در قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانه‌های عمومی را مطرح کرد و افزود: رفع مشکلات معیشتی کتابداران و حل تناقضات این قانون، حمایت مجلس را می طلبد؛ در این راه کتابداران به کمیسیون فرهنگی مجلس امید بسته اند تا با حمایت نهاد کتابخانه های عمومی کشور حقوق آنان تحقق یابد.