کتاب «سیمای زن در فرهنگ بختیاری» با هدف معرفی تازههای نشر استان و حمایت از نویسندگان استانی توسط کتابخانه حافظ شهرکرد رونمایی شد.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری، آیین رونمایی و بررسی کتاب «سیمای زن در فرهنگ بختیاری» نوشته حمید رضایی، عضو هیئت علمی دانشگاه پیامنور و ابراهیم ظاهری، استادیار دانشگاه شهرکرد به همت کتابخانه عمومی حافظ شهرکرد و با همکاری سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، با حضور سیروس رضایی، رئیس جهاد دانشگاهی استان؛ احسان قائدی، رئیس حوزه هنری؛ کبری حیدری، رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان شهرکرد؛ بابک زمانیپور، رئیس گنجینه آموزش و پرورش؛ اصغر شهبازی، پژوهشگر و عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان؛ روح الله کریمی کیارسی، پژوهشگر و مدرس ادبیات کودک و نوجوانِ دانشگاه فرهنگیان؛ جمعی از نویسندگان، صاحبنظران، دانشجویان و علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی در محل سالن جلسات کتابخانه مولوی شهرکرد برگزار شد.
در ابتدای این نشست بابک زمانیپور، رئیس گنجینه آموزش و پرورش و مجریکارشناس این برنامه ضمن اشاره به تاریخ غنی بختیاری و بیان پارهای از آداب و رسوم این قومِ ریشهدار به معرفی کتاب «سیمای زن در فرهنگ بختیاری» و نویسندگان این اثر پرداخت.
در ادامه ابراهیم ظاهری، استادیار دانشگاه شهرکرد و یکی از نویسندگان این اثر به پروسه زمانی ده ساله انجام این اثر پژوهشی و سختی کار در حوزه تاریخ شفاهی اشاره کرد و گفت: این کتاب بر اساس تحقیقات میدانی از منابع شفاهی فرهنگ استان جمع آوری شده است، در صورتی که تاریخ شفاهی مورد توجه قرار نگیرد این بخش مهم از تاریخ به مرور زمان از بین خواهد رفت و ما تلاش کردیم در کنار بهرهگیری از تاریخ شفاهی و تحقیقات میدانی، از منابع علمی و آثار مکتوب نیز در این کتاب استفاده نماییم تا بتوانیم اثری قابل استناد را در اختیار دوستداران کتاب و علاقهمندان به فرهنگ بختیاری قرار دهیم.
سپس حمید رضایی، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور شهرکرد و یکی دیگر از نویسندگان این کتاب به روند نگارش کرد: این سلسه پژوهشها از اواخر سال ۹۰ با همراهی ابراهیم ظاهری دیگر نویسنده این کتاب آغاز شد و ادامه یافت که حاصل کار یک مجموعه قریب به ۷۰۰ صفحهای شد و با محدودیتهای خاصی که وجود داشت تلاش شد که چکیدهای از این پژوهش مبسوط در حدود ۱۵۰ صفحه به مخاطبان و علاقهمندان ارائه شده است.
وی با بیان اینکه کتاب «سیمای زن در فرهنگ بختیاری» ناظر بر بررسی زن در فرهنگ عامه و ادبیات عمومی این قوم است، ادامه داد: در این کتاب تصویری روشن از زن بختیاری نشان و تلاش شده است تا زن ایرانی که نمود آن را در شاهنامه فردوسی و دیگر آثار زبان و ادبیات فارسی میبینیم، معرفی شود.
رضایی بیان کرد: اگر در ساختار ادبیات ایران دقت کنیم نمونههای برجستهای از شخصیتهای زن را مییابیم که علاوه بر شاهنامه میتوان به اشعار خاقانی اشاره داشت و تصویری که این شاعر از دختر و همسرش عرضه میکند، بسیار زیباست و قطعه شعر این شاعر در سوگ همسرش بسیار خواندنی است.
این مدرس دانشگاه در استان به فرهنگ غنی ادبیات عامه بختیاری و ادبیات شفاهی پربار این قوم اشاره کرد و گفت: اهالی فرهنگدوست و سیاحان شرقی و غربی به مدد شنیدههایی که از فرهنگ بختیاری داشتند، به سرزمین بختیاری سفر کردند و تجربیات خود را به نگارش در آوردند. ویتا سکویلوست نمونهای از این سیاحان است که «دوازده روز در کوهساران بختیاری، جنوب غربی ایران» را به نگارش درآورده است.
در ادامه اصغر شهبازی، پژوهشگر و عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان که به عنوان منتقد و مفسر این کتاب در برنامه حضور داشت: ضمن تقدیر از نویسندگان این اثر گفت: کتابهای بسیاری با موضوع تاریخ بختیاری در استان تألیف شده است ولی جای چنین کتابی در بین این آثار خالی بود زیرا زن بختیاری پابهپای مردان در اجتماع خود حاضر میشود و با پوشش و نجابت بختیاری که در حد قداست است دلیرانه برای پیشبرد همه امور تلاش میکند.
روح الله کریمی کیارسی، پژوهشگر و مدرس ادبیات کودک و نوجوانِ دانشگاه فرهنگیان و دیگر منتقد این کتاب نیز در این نشست به گستردگی تاریخ بختیاری اشاره کرد و اظهار داشت: قدمت تاریخ دیرینه بختیاری موجب شده است که هر چقدر هم در این تاریخ کنکاش صورت بگیرد باز هم جای تکمیل شدن و پرداختن داشته باشد و انشاالله در چابهای بعدی این کتاب شامل گستره وسیعتری از سیمای زن در فرهنگ بختیاری باشیم.
سپس سیروس رضایی، رئیس جهاد دانشگاهی استان ضمن اشاره به بخشی از فعالیتهای جهاد دانشگاهی و ابراز خرسندی از برگزاری چنین برنامه هایی در کتابخانههای عمومی، خواستار تداوم همکاری کتابخانهها با جهاد دانشگاهی در راستای برگزاری برنامه های کتاب محور شد.
گفتنی است مثنوی خوانی توسط آوینا نوری زاده، عضو نوجوان کتابخانه حافظ شهرکرد،رونمایی از کتاب و تقدیر از نویسندگان و منتقدین این اثر پایان بخش این نشست بود.
تمام حقوق سایت محفوظ و متعلق به سازمان نهاد کتابخانه ها می باشد.