استاندار چهارمحال و بختیاری؛
روند احداث کتابخانه مرکزی استان سرعت گیرد
استاندار چهارمحال و بختیاری در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان گفت: احداث کتابخانه مرکزی برای استان موضوع مهمی است که باید به جِد پیگیر اختصاص اعتبار این طرح ملی باشیم.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری، نخستین جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان در سال جاری، روز دوشنبه 8 خرداد ماه به ریاست غلامعلی حیدری، استاندار و رئیس انجمن کتابخانههای عمومی استان و با حضور محسن حسینمیرزایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار؛ علی شهریارپور، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی؛ احمد فرهادی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان؛ زهرا حبیبی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری؛ بهادر عبدالغنی، فرماندار شهرستان شهرکرد؛ سیاوش سلیمانی، رئیس شورای اسلامی استان؛ حجتالاسلام رئیسی، مدیرعامل انجمن خیرین کتابخانهساز استان؛ علیرضا جیلان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ بابک زمانیپور، رئیس گنجینه آموزش و پرورش؛ حجتالله شیروانی، معاون فرهنگی و رسانهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان؛ غلامعلی خدیبی، معاون پرورشی و فرهنگی ادارهکل آموزشوپرورش؛ اکبر ایازی، سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد؛کرامت للهگانی، نماینده معاونت فرهنگی و اجتماعی انتظامی استان؛ بابک سعیدی، معاون فضای مجازی صدا و سیمای مرکز استان و حمید ربیعی، معاون مهندسی و ساخت ادارهکل راه و شهرسازی در محل سالن شهید خرازی استانداری برگزار شد.

در این جلسه استاندار چهارمحال و بختیاری، در خصوص اهمیت و نقش کتابخانه ها در فرهنگسازی بیان داشت: کتابخانه یکی از تاثیرگذارترین نهادهای اجتماعی در هر کشوری است و کتاب و کتابخوانی نه تنها منجر به سوادآموزی و علمآموزی میشود بلکه به پرورش خلاقیت و ابتکار و غنیسازی اوقات فراغت کمک میکند و در نهایت ارتقای کیفیت زندگی را به همراه دارد و با توجه به این مهم باید در خصوص کتابخوانی زیرساختهای لازم ایجاد شود و در همین راستا باید تلاش کرد در تمامی شهرهای استان کتابخانه عمومی احداث و برای روستاها نیز کتابخانه سیار پیشبینی شود.
حیدری فرهنگسازی را لازمه تقویت فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانست و گفت: هریک از دستگاههای عضو انجمن باید پیشنهادها و برنامههای خود را در خصوص فرهنگسازی کتابخوانی ارائه دهند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مطالبات استان احداث کتابخانه مرکزی است که با وجود اینکه طی سالهای گذشته مصوب شده اما تاکنون اعتبار مناسبی به آن اختصاص نیافته و احداث آن بلاتکلیف مانده است از همین رو میطلبد مدیرکل کتابخانههای عمومی به همراهی رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان پیگیر اختصاص اعتبار این طرح باشند.

دریافت مجوز ماده 23 برای شهرهای بدون کتابخانه چهارمحال و بختیاری در دست پیگیری است
در ادامه مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۱۱ شهر این استان از نعمت کتابخانه محروم است، گفت: در حال حاضر شهرهای سودجان، سرخون، طاقانک، هوره، فیلآباد، گوجان و بازفت کتابخانه ندارند و با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای شهرها و روستاهای واجد شرایط که دارای زمین واگذار شدهی مورد تأیید هستند فرایند دریافت مجوز ماده ۲۳ برای احداث کتابخانه در این شهرها آغاز شده است و در برخی شهرها نیز با استفاده از کمک خیرین در حال احداث کتابخانه هستیم که هنوز به مرحله تکمیل نرسیده است.
وی، به جشنواره کتابخوانی رضوی اشاره کرد و افزود: خوشحالیم که چندسالی است میزبانیِ جشنواره کتابخوانی رضوی به عنوان اتفاقی مبارک و پربرکت به کتابخانههای عمومی واگذار شده است و هماینک نیز با افتخار میزبان دوازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی هستیم و انشاالله با همراهی همه اعضا انجمن بتوانیم میزبان شایسته ای برای این جشنواره باشیم و بتوانیم گامی در جهت معرفی هرچه بهتر ائمه معصومین(ع) به ویژه ولینعمتمان آقا علیبنموسیالرضا(ع) برداریم.
فرهادی به پروژه کتابخانههای بعثت فرخشهر، رودکی شهرکرد و منظریه اشاره کرد و افزود: انشاالله با همکاری فرمانداری شهرستان شهرکرد و شهرداری روند پیشرفت این پروژهها سرعت بیشتری بگیرد.

مهمترین زیرساخت مورد نیاز در حوزه کتابخوانی استان، ایجاد کتابخانه مرکزی است
علی شهریار پور، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان نیز در این جلسه گفت: پیشرفت جوامع در درجه اول به پیشرفت فرهنگ آن جامعه وابسته است و کتابخانهها فرهنگساز هستند و نقشی اثر گذار را در جامعه ایفا میکنند با همین دیدگاه حمایت از کتابخانههای عمومی را وظیفه میدانیم و طی سالهای اخیر روند خوبی در تأمین مالی کتابخانهها ایجاد شد هرچند جوابگو نیست و باید زیرساختهای بهتری ایجاد شود.
وی به بحث کتابخانه مرکزی استان پرداخت و اذعان داشت: مهمترین زیرساخت مورد نیاز در حوزه کتابخوانی، ایجاد کتابخانه مرکزی است هرچند نباید از دیگر مناطق بخصوص مناطق محروم استان غافل شویم. ما همکاران سازمان برنامهریزی کشور را دعوت کردیم و آنها از پروژه بازدید کردند و ما طرحهایی پیشنهاد دادیم که انشاءالله با همت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادارهکل کتابخانهها، مجوز ماده 23 ملی آن اخذ گردد و ما نیز آماده هرگونه پیگیری و تلاش در راه تحقق این نیاز فرهنگی استان هستیم.
شهریارپور به خدمات جدید کتابخانهها اشاره کرد و افزود: کتابخانه ها در گذشته صرفا مکانی برای امانت و مطالعه کتاب بودند ولی در حال حاضر به عنوان یک باشگاه فرهنگی پویا عمل میکنند که در همه زمینههای فرهنگی با رویکردی خلاقانه حضوری اثرگذار دارند و خوشحالیم که در کنار این دستگاه فرهنگیِ فعال، خیران حضور دارند و باید در کنار حمایت خیران از مشارکت بخش عمومی و خصوصی نیز غافل نشویم.
واگذاری ساختمانهای بلااستفاده دستگاههای اجرایی استان به ادارهکل کتابخانهها جهت ایجاد کتابخانه در شهرها و روستاهای واجد شرایط و تشکیل مجمع خیرینِ توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی از دیگر مباحث مطروحه در این جلسه بود.



