به میزبانی اداره کل کتابخانه های عمومی چهارمحال و بختیاری؛
دهمین جلسه ادارات زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان برگزار شد
دهمین نشست هم افزایی ادارات هم خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال وبختیاری در محل اداره کل کتابخانه های عمومی استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی چهارمحال و بختیاری ، در این نشست که روز سه شنبه ۵ اسفند با حضور فرهاد خلیل مقدم، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان؛ ابراهیم شریفی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ سید حسن جوادی زاده، مدیر خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)؛ محمدرضا مظاهری، مدیر هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان؛ هادی گنجی، معاون توسعه مدیریت و منابع اوقاف و امور خیریه؛ شاهسون، معاون اداره کل حج و زیارت استان و مدیران روابط عمومی این ادارات برگزار گردید در خصوص هم افزایی جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی و برنامه ریزی جهت اجرای هر چه شایسته تر برنامه های فرهنگی در سال ۱۴۰۰ بحث و تبادل نظر شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان چهارمحال وبختیاری در ابتدای این نشست ضمن تبریک میلاد با سعادت مولی الموحدین حضرت علی(ع) گفت: خوشبختانه هم افزایی خوبی در ادارات زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان وجود دارد و باید این همدلی هرچه بیشتر تقویت شود .
فرهاد خلیل مقدم ترویج فرهنگ کتابخوانی، گذر از موانع و ارائه طرح های خلاقانه کتابخوانی را بخشی از اهداف برگزاری این جلسه عنوان کرد و افزود: فرهنگ مطالعه و کتابخوانی باید در جامعه نهادینه شود و رسیدن به این هدف والا تعامل و همراهی کلیه دستگاهها را می طلبد.
وی به ظرفیت کتابخانه های عمومی در زمینه اجرای فعالیت های موفق فرهنگی اشاره کرد و گفت: در این مراکز فرهنگی افراد خلاق و توانایی وجود دارند که می توان از این ظرفیت برای پیشبرد اهداف ارزشی فرهنگی استان استفاده کرد.
به گفته وی، در ایام شیوع ویروس کرونا کتابداران، فعال تر از گذشته با حضور در بستر فضای مجازی و ارائه محتواهای کاربردی توانستند بخشی از مخاطبین فضای مجازی را با کتاب آشتی دهند.
وی به افزایش کیفیت خدمات کتابخانه ای در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: اجرایی شدن طرحهای همچون «پیک کتاب»، عضویت رایگان و غیر حضوری در کتابخانه های عمومی به مناسبتهای مختلف، جشنواره های مختلف فرهنگی در بستر فضای مجازی از جمله جشنواره کتابخوانی رضوی، برنامه های مختلف ویژه کودکان و نوجوانان از جمله مسابقه نقاشی «کرونا را شکست می دهیم» و بسیاری برنامه های فرهنگی دیگر بخشی از خدمات کتابخانه های عمومی استان جهت حمایت از کادر درمان بود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی با اشاره به نقش تأثیرگذار کتابخانه های عمومی در ارتقا سطح فرهنگی جامعه افزود : در آغاز دولت یازدهم ۳۸ باب کتابخانه در این استان وجود داشت که با راهاندازی ۲ کتابخانه عمومی در آبان ماه سال جاری، تعداد کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری هم اینک به ۵۵ باب افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته برای راهاندازی کتابخانه عمومی در هشت شهر بدون کتابخانه استان برنامهریزی شد که با گشایش کتابخانه در شهر هارونی، نافچ و پردنجان مردم این شهرها نیز از خدمات کتابخانه ای بهرهمند شدند.
وی به اعتبارات تخصیص یافته به اداره کل کتابخانههای عمومی استان پرداخت و گفت: با وجود جهش رویداده در تخصیص اعتبارات به این نهاد فرهنگی در سالهای اخیر، همچنان منابع مالی برای بسیاری از اقدامات محدود است و در صورت کمک خیرین، اختصاص اعتبارات بیشتر و همکاری دستگاههای اجرایی و فرهنگی استان میتوان سطح خدمات کتابخانه های عمومی در حوزه سرانه های کتاب، فضای فیزیکی و تجهیزات را ارتقا داد.
خلیل مقدم در ادامه گفت : با هم افزایی و تعامل هرچه بیشتر می توانیم فعالیت های خوبی را شکل داد و کار های بزرگی را به انجام رساند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال وبختیاری در این نشست ضمن تشکر از مدیرکل کتابخانه های به جهت میزبانی این نشست گفت: اطلاع رسانی از فعالیت های فرهنگی و هم افزایی و هماهنگی ادارات هم خانواده فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از اهداف این نشست است و تعامل دستگاه های زیر مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: تعامل و همفکری بین دستگاه های فرهنگی زیر مجموعه ارشاد موفقیت های خوبی را به همراه داشته است.
ابراهیم شریفی در ادامه ضمن تشکر از حسن توجه ادارات عضو در خصوص تشکیل جلسات این مجموعه افزود :تنها را پیشرفت و دیده شدن و تاثیر گذار بودن هم افزایی دستگاههای فرهنگی است و این اداره کل در نیمه نخست سال ۱۴۰۰برنامه های شاخصی از جمله حشنواره موسیقی منطقه ای در بروجن ، جشنواره استانی شعر طنز تلخند ، دوازدهمین دوره جشنواره شاهنامه خوانی مناطق زاگرس نشین در لردگان ، نوزدهمین دوره مسابقات سراسری قران و عترت ،یازدهمین دوره جشنواره منطقه ای تمداربیت در اردل و نمایشگاه بزرگ کتاب مجازی استان چهارمحال و بختیاری می باشد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری یکی دیگر از اهداف برگزاری اینگونه جلسات را وحدت و همدلی ادارات زیر مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد و گفت: با تشکیل این جلسات یک وحدت رویه ای در نحوه برگزاری برنامه های دستگاه ها صورت می گیرد و خوشبختانه بین دستگاه های که زیر مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند تعامل و همدلی خاصی وجود دارد که می تواند در اجرای هرچه بهتر برنامه مثمر ثمر باشد.
وی در ادامه به اجرای برنامه های دهه فجر و چهلمین سالگرد دفاع مقدس اشاره کرد وگفت: زیرمجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری برنامه های این ایام هماهنگی خوبی داشتند و در چهل سالگی دفاع مقدس فعالیتهای خوبی صورت گرفت و خیلی از برنامه های فرهنگی هم توسط همین اعضای زیر مجموعه صورت گرفت .
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی چهارمحال وبختیاری در ادامه با اشاره به نقش اطلاع رسانی اصحاب رسانه افزود: خبرگزاری جمهوری اسلامی ایرنا مرکز شهرکرد پایه و منبع خبری مناسبی برای مطبوعات و سایر رسانه های استان است.
شریفی در ادامه از چاپ ۶۰ عنوان کتاب در استان طی سالجاری خبر داد و گفت: امسال با وجود شیوع کرونا حجم کارهای فرهنگی در استان سه برابر سالهای گذشته بود و تلاش شد از تمامی نویسندگان حمایت شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری به تاثیرات روانی ناشی از شیوع کرونا نیز اشاره کرد و افزود: کرونا تاثیرات منفی در سطح جامعه گذاشته است و هنوز هم این آثار ادامه دارد و دستگاههای فرهنگی باید در قبال این موضوعات احساس مسئولیت کنند.
شریفی خاطرنشان کرد: برپایی نمایشگاه مجازی کتاب در شهریور ماه، جشنواره موسیقی زاگرسنشینان در اردیبهشت، جشنواره استانی شعر طنز در خرداد، جشنواره شاهنامه خوانی منطقه ای در لردگان و جشنواره محلی شعر تمدار بیت اردل مهمترین برنامههای این ادارهکل در نیمه نخست سال آینده است.
مدیر خبرگزاری ایرنا مرکز شهرکرد نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت بحث اطلاع رسانی صحیح و دقیق افزود: ایرنا یک خبرگزاری مرجع است و هر رسانه کارکرد خبری خاصی دارد و مسئولان باید برای رفع مشکلات و همچنین اطلاع رسانی فعالیت ها با توجه به کارکرد هر رسانه اطلاع رسانی کنند.
جوادی زاده گفت: استفاده از ظرفیت های ادارات هم خانواده فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند مشکلات جامعه را در این بخش ها را کاهش دهدو در موضوعات فرهنگی بطور نظامند حرکت کنیم و از ظرفیت های هم استفاده کنیم تا بتوانیم تاثیر گذار شویم و تعاملی کار کردن موجب حل بسیاری از مشکلات می شود و توجه به اطلاع رسانی دقیق و شفاف را خواستار شد.
مدیر هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان نیز با اشاره به سایت بچه های مسجد ، فهما و ... و ظرفیت متقابلی که در دستگاهها و ادارات زیر مجموعه وجود دارد افزود: اجرای برنامه های میدانی و مشارکتی با کاهش و افول بیماری کرونا با همه دستگاههای عضو ما را به اهداف مجموعه نزدیکتر می کند.
محمدرضا مظاهری افزود : از ۴۳۴ کانون فرهنگی هنری مساجد استان تعدادی کتابخانه مخزن دار در حال سرویس دهی به اعضا هستند که با مشارکت اداره کل کتابخانه ها و ادارات عضو می توانیم در ارتقا فعالیت فرهنگی کانونها همکاری و هم افزایی داشته باشیم.
هادی گنجی معاون توسعه مدیریت و منابع اوقاف و امور خیریه استان نیز گفت: انتظار می رود سایر دستگاههای فرهنگی استان نیز در جهت اجرایی شدن فعالیتهای فرهنگی در سال ۱۴۰۰در فعالیتهای فرهنگی مشترک ادارات زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان همکاری لازم را داشته باشند.
گفتنی است بهره گیری از ظرفیتهای مشترک، غنی سازی منابع کتابخانه های عمومی با تازه های نشر توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ،حضور مدیران روابط عمومی و اعضا در جلسات ، اهدای کتاب های قرآن، نهج البلاغه و ادعیه توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه در قالب وقف قرآنی به کتابخانههای عمومی، پیگیری حل مشکل کتابخانه های باباحیدر و سودجان توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و .. اطلاع رسانی فعالیتهای مشترک در مناسبت ها از جمله مصوبات این نشست بود.