مديرکل کتابخانههاي عمومي چهارمحال و بختياري؛
نظامي فصل مشترک ايران با ديگر کشورهاي پارسيزبان و عاملي براي وحدت فرهنگي با همسايگان است
جمعي از شعرا و ادباي استان چهارمحال و بختياري با حضور در همايش گراميداشت حکيم نظامي گنجوي در شهرستان اردل، ياد اين شاعر بلندآوازهي ايران زمين را گرامي داشتند.
به گزارش روابط عمومي ادارهکل کتابخانههاي عمومي استان چهارمحال و بختياري، در مراسمي که با حضور احمد فرهاي، مديرکل کتابخانههاي عمومي استان؛ يعقوب شکوهي، فرماندار شهرستان اردل؛ مهرداد مولايي، شاعر، پژوهشگر و مدير دانشنامه زاگرس؛ لهراسب قليپور، سردبيرهفته نامه زاگرس ايران؛ فيضاله طاهري، نويسنده و شاعر گويشي؛ قرباني، سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان اردل؛ سميه اسماعيل زاده، رئيس اداره کتابخانه هاي عمومي شهرستان اردل، اعضاي شوراي اسلامي شهر اردل، جمعي از شعرا و ادباي مطرح استان روز سهشنبه 23 اسفند ماه و به همت اداره کتابخانه هاي عمومي شهرستان اردل برگزار شد، سخنرانان بر اهميت نکوداشت شعرا و ادباي کشور و تأثیر آن بر حفظ و تقويت هويت ملي تاکيد کردند.

در اين مراسم احمد فرهادي، مديرکل کتابخانههاي عمومي استان، ضمن تشکر از برگزاري آيين گراميداشت مقام حکيم نظامي گفت: زبان فارسي نيز يکي از مولفههاي احياي هويت ايراني است و برگزاري چنين محافلي به پاسداشت اين امر کمک خواهد کرد چرا که نياز جامعه امروز، احياي هويت ملي و ايراني است.
فرهادي افزود: نظامي، يک شخصيت ميان فرهنگي است و نميتوان نظامي را محدود کرد و بايد بهعنوان فصل مشترک ايران با همسايگان و ديگر کشورهاي پارسيزبان بهعنوان يک نياز مشترک و عاملي براي وحدت فرهنگي، از اين موضع بهره برد.
فيض اله طاهري نويسنده و شاعر گويشي نيز با اشاره به جايگاه رفيع حکيم نظامي اظهار داشت: تکريم مشاهير و شخصيتهاي بزرگ علمي فرهنگيِ ما، بسيار با اهميت است، چرا که مشاهير حافظه ملت و کدهايي هستند که ما را به گذشتگان متصل مي کنند و شناخت و تکريم مشاهير باعث انسجام ملي خواهد شد.

مهرداد مولايي از ديگر سخنرانان اين جلسه گفت: نظامي شاعر فرهنگ است و از ظرفيت ادبيات بزمي و داستاني براي تربيت بهره برده است. اشعار نظامي به فارسي است اما محتوا و درون مايه اشعار او از فرهنگهاي مختلف برگرفته شده است.
مولايي در ادامه ضمن ارائه مطالبي در خصوص تحليلهاي چند صدايي در خسرو و شيرين افزود: زبان زيباي نظم و شعر نظامي، ما را به عرصه هنرهاي نمايشي رهنمون ميسازد که همه اينها حاکي از چندوجهي بودن شخصيت حکيم نظامي است. ساخت ترکيبات نو و واژه هاي تازه، يکي از ويژگي هاي آثار نظامي است؛ قدرتِ هنري، ساختار زباني و درون مايه شعري حکيم نظامي، موجب شده است انبوهي شاعر، نظريه پرداز وي باشند.
اجراي مقامي منظومه خسرو و شيرين، شعرخواني از نظامي و تقدير از شاعران و نويسندگان استان از ديگر بخش هاي اجرا شده در اين برنامه بوده است.