در آئين نقد و بررسي کتاب «کلاک بي منجز» مطرح شد؛
کتابهاي گويشي، مرگ زبان مادري را به تعويق مياندازد
نشست معرفي، نقد و بررسي کتاب «کلاک بي منجز» به همت اداره کتابخانه هاي عمومي شهرستان اردل برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي ادارهکل کتابخانههاي عمومي استان چهارمحال و بختياري، آئين نقد و بررسي کتاب «کلاک بي منجز» سروده وحيد کيانيان با حضور احمد فرهادي، مديرکل کتابخانههاي عمومي استان؛ احسان قائدي، رئيس حوزه هنري؛ جمعي از اساتيد دانشگاه، شاعر اين اثر و اصحاب فرهنگ و هنر، به همت اداره کتابخانههاي عمومي شهرستان اردل و به ميزباني کتابخانه شهيد باهنر برگزار شد.
در ابتداي نشست احمد فرهادي، مديرکل کتابخانههاي عمومي استان ضمن تشکر از برگزاري اين برنامه گفت: ادبيات فاخر محلي و بومي مکمل فرهنگ و زبان ملي است و هراندازه از فرهنگ و نويسندگان محلي حمايت کنيم، از فرهنگ و زبان ملي حمايت کردهايم و اين مهم از جمله برنامههايي است که مورد توجه کتابخانههاي عمومي در استان قرار داد.
در ادامه فخرالدين سعيدي، عضو هيأت علمي دانشگاه فرهنگيان و منتقد اين اثر، با اشاره به اين نکته که در نقد نو بايد کتاب نقد شود و از نقد نويسنده پرهيز گردد گفت: از آنجايي که در هر دقيقه چندين زبان در دنيا از دست مي رود کتاب هاي گويشي مانند کتاب «کلاک بي منجز» مرگ زبان مادري را به تعويق مياندازد. اين کتاب محاسن زيادي دارد از جمله کاربرد تشبيهات زيبا، استفاده از سخنان و ترانههاي عامه مردم و درکل مي تواند براي کساني که قدم در راه شعر بومي و محلي مي گذارند منبع کاربردي خوبي باشد.
سعيدي در ادامه افزود: زيست بوم بکر و آداب و رسوم بختياري در شعر شاعر نمود پيدا نکرده است و اين يک خلأ محسوب مي شود. همچنين استفاده از کلمات اضافه براي ايجاد وزن و عدم رعايت اختصار کلامي از ديگر مواردي است که نياز به توجه بيشتر دارد.
سپس عادل حيدري، شاعر، نويسنده و ديگر منتقد اين اثر نيز در خصوص ويژگيهاي اين کتاب گفت: زباني که ادبيات نداشته باشد محکوم به شکست است. بنابراين وظيفه شاعران اين است که در جهت غناي ادبي بکوشند. شاعر است که از روزمرگيها شعر ايجاد ميکند، پردههاي عادت را کنار ميزند و رنگ و روي هنري به کار ميدهد و اين امر از نکاتي است که در کتاب « کلاک بي منجز» به خوبي ديده مي شود.
حيدري ادامه داد: از جمله نقاط مثبت در کتاب، اين است که سادگي رفتارهاي بختياري ها را به خوبي به تصوير کشده و از نمادهاي بختياري مانند کُنار، زردکوه وکلار به خوبي استفاده کرده است. کتاب پر از کشفهاي شاعرانه و صميميت است و هرچه را که شاعر در اين کتاب گفته است بخوبي ميتوان لمس کرد.
وي از نياز به فهرست در اين کتاب صحبت کرد و خواستار ايجاد فهرست در چاپهاي بعدي اين کتاب شد.
در انتهاي جلسه وحيد کيانيان شاعر کتاب «کلاک بي منجز» ضمن تشکر از برگزاري اين نشست گفت: نقد کتاب موجب رونق و بالندگي بازار نشر و ارتقاي فرهنگ کتابخواني است. ضمن تشکر از تمامي عزيزان حاضر در جلسه نکات بيان شده در چاپهاي بعدي اين اثر اصلاح و به عنوان سرلوحهاي در ادامه مسير بنده خواهد بود.
شعر خواني از کتاب و تقدير از شاعر و منتقدين اثر از ديگر برنامه هاي اين نشست بود.
گفتني است کتاب «کلاک بي منجز» توسط انتشارات سلسله باران، در سال 1401 در 71 صفحه منتشر شده است.