به همت کتابخانه شهید باهنر اردل؛
آیین بزرگداشت سعدی شیرازی در سالن مهرگان شهر اردل برگزار شد
طی مراسمی در شهر اردل و به مناسبت هفته فرهنگی بزرگداشت سعدی، نگاه و اندیشه این استاد سخن و گستره اثرگذاری سخنانش در گوشه و کنار جهان مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری، همزمان با هفته فرهنگی بزرگداشت شیخ اجل سعدی شیرازی، آیینی با حضور جمعی از شاعران و ادب دوستان و به همت کتابخانه شهید باهنر اردل،با همکاری انجمنهای ادبی و دستگاههای فرهنگی، عصر یکشنبه ۲ اردیبهشت در سالن مهرگان شهر اردل برگزار شد.
در این مراسم، نگاه و اندیشه سعدی و گستره اثرگذاری سخنانش در گوشه و کنار جهان مورد بررسی قرار گرفت. شاعران حاضر در این مراسم شعرخوانی کردند و دختران خردسالِ سعدیخوان هنرمندانه به اجرای شعرهای سعدی پرداختند.
در ابتدای این برنامه، حجتالله شیروانی، معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری به اهمیت مطالعه آثار سعدی و برگزاری نشستهای سعدی پژوهی در کانونهای ادبی تأکید و از اندرزهای حکیمانه سعدی یاد کرد و آنها را بسیار سازنده دانست.
شیروانی همچنین به نسلهای جوان و علاقهمندان به شعر و ادب فارسی توصیه کرد که از نگاهها و اندیشههای استاد سخن سعدی شیرازی بهرهبرده و از ارزشهای ادبی و فرهنگی او الهام گرفته و به ارتقاء ادبیات کشور کمک کنند.
وحید برزگر، دکتری زبان و ادبیات فارسی، نیز با تبریک هفته فرهنگی بزرگداشت سعدی، به تأثیر آثار این شاعر بزرگ قرن هفتم بر جامعه ایران پرداخت و گفت: آثار سعدی در حوزههای شعر، اخلاق، و حکمت نه تنها در ایران بلکه در سطح جهانی نیز تحسین شدهاند. سعدی با زبان ساده و شیرین، مفاهیم عمیق انسانی را به تصویر میکشید و از طریق شعر خود، ارزشها، اندیشهها، و انسانیت را به مخاطبان منتقل میکند. او به عنوان یکی از بزرگترین شاعران و ادیبان فارسیزبان در تاریخ ادبیات جهان شناخته میشود.
وی افزود: سعدی با استفاده از مفاهیم زیبا و مثالهای زندگی روزمره، انسانها را به تأمل و تفکر در مسائل انسانی و اخلاقی دعوت میکند. او در آثار خود، از موضوعاتی مانند عشق، دوستی، عقل و عدالت بهره میبرد و با شیوهای مستقیم و زیبا، پیامهای ارزشمندی را به مخاطبان منتقل میکند.
برزگر گفت: به نظر من، مطالعه آثار سعدی یک تجربه غنی و الهامبخش است. این شاعر با قدرت خلاقیت و عمق انسانی خود، به ما نشان میدهد که چگونه با استفاده از کلمات ساده، میتوان مفاهیم والای اخلاقی را به تصویر کشید و ارتباط عمیقی با خواننده برقرار کرد. سعدی با شعرهای خود، همچون یک راهنما، ما را به سوی زیباییها و ارزشهای انسانی هدایت میکند.
سپس لهراسب قلی پور، از صاجبنظران حوزه شعر و ادبیات به جامعهشناسی شعر سعدی و دوران تاریخی زندگی وی پرداخت و بیان داشت: سعدی، شاعری است که با نگاهی جامعهشناسانه آموزههای خود را به زبانی ساده برای اقشار مختلف مردم بیان میکند. سعدیپژوهان بر این باورند که سعدی تاکید ویژهای بر قواعد اجتماعی داشته و آثار او قابل تطبیق با نظریات جامعهشناسی امروز است.
وی با اشاره به دوران تاریخی زندگی سعدی گفت: این استاد سخن در دورانی زندگی میکرد که با حوادث مهم تاریخی همزمان بود. او در شیراز متولد شد و بیشتر عمر خود را در این شهر گذراند و آثار او تحت تأثیر جریانهای فکری و فرهنگی دوران خود، شکل گرفته است.
در ادامه فیضالله طاهری، از شاعران برجسته شهر اردل و کارشناس ادبیات، ضمن ابراز قدردانی از دستاندرکاران برگزاری این مراسم، اظهار داشت: این برنامه نه تنها یک بزرگداشت، بلکه فرصتی است برای تجدید خاطره و تأمل در زندگی و آثار بیبدیل سعدی، این ستاره درخشان آسمان ادب فارسی. جوانان و دوستداران ادبیات با شرکت در مراسماتی اینچنین، میتوانند از دریای بیکران اندیشهها و دیدگاههای سعدی بهرهمند شوند و با الهام از ارزشهای ادبی و فرهنگی او، در راستای اعتلای ادبیات ملی گام بردارند.
تقدیر از فعالان کانونهای ادبی و صاحبنظران شرکت کننده در این مراسم پایان بخش این نشست بود.