معاون پژوهشی حوزه علمیه فرخشهر در نشست «گعده امین»:
مبارزه با جهل، از اصلیترین محورهای منظومه فکری رهبر معظم انقلاب است
حجتالاسلام محمدی، معاون پژوهشی حوزه علمیه فرخشهر در نشست «گعده امین» با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی، بر مبارزه با جهل و ترویج علم به عنوان محورهای اصلی منظومه فکری رهبر معظم انقلاب تاکید کرد.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری، نشست «گعده امین» ساعت 10 صبح روز یکشنبه 20 آبانماه با حضور فعالان فرهنگی، نویسندگان، پژوهشگران و اعضای فرهیخته و علاقهمند به کتاب و کتابخوانی، در سالن اجتماعات مرکز علمی کاربردی دریژنو فرخشهر برگزار شد.
در این نشست، ابتدا برشهایی از مستند «غیررسمی ۶» به نمایش گذاشته شد. سپس همایون علیدوستی، دبیر محفل ادبی بام ایران به عنوان مجری کارشناس و حجتالاسلام محمدی، معاون پژوهشی حوزه علمیه فرخشهر به عنوان سخنران اصلی این نشست به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در خصوص منش و روش رهبر معظم انقلاب در حوزه کتاب و کتابخوانی پرداختند.
حجتالاسلام محمدی در سخنان خود با اشاره به اهمیت منظومه فکری مقام معظم رهبری گفت: برای پرداختن به منظومه فکری شخصیتهای مهم در طول تاریخ لازم است مقدمتا توضیحاتی ارائه شود. مقام معظم رهبری شخصیتی بینظیر در تاریخ شیعه هستند و از جهات گوناگون دارای ویژگیهای منحصر به فردی میباشند.
وی افزود: مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) سه دهه از عمر خود را صرف مبارزه با رژیم شاهنشاهی کرده و در عین حال به مباحث علمی مشغول بودند. چهار دهه از عمر خود را نیز در بالاترین سطح مدیریتی کلان و راهبردی نظام مقدس جمهوری اسلامی قرار داشتهاند. منظومه فکری ایشان در همه ابعاد گوناگون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و... متاثر از تعالیم اسلامی است.
وی به نقش کتاب و کتابخوانی از منظر رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: "بر اساس تعالیم قرآنی، جهل و عدم علم از عوامل مهم آسیبهای فردی و اجتماعی شمرده میشود. مقام معظم رهبری بر اهمیت کتاب و کتابخوانی به عنوان مهمترین منبع علمی تاکید دارند و معتقدند که کتاب نقش بسزایی در تربیت انسان مومن انقلابی و آگاهیبخشی در همه ابعاد دارد.
این پژوهشگر و مدرس حوزه علمیه ادامه داد: از نظر مقام معظم رهبری، مهمترین دغدغه در حوزه کتاب کوتاهی در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است. ایشان معتقدند که سرانه مطالعه کتاب باید بهصورت چشمگیری افزایش یابد و برای این منظور بر حمایت از چاپ و نشر کتاب و توجه به ذائقه مخاطب تاکید فراوان دارند. حتی فضای مجازی را وسیلهای کارآمد در سوق دادن عموم مردم به کتابخوانی میدانند.
حجتالاسلام محمدی با اشاره به اهمیت ایجاد احساس نیاز به کتاب در مخاطب گفت: "مقام معظم رهبری بر این باورند که اندوهزدایی، دوری از تنهایی و کسب حکمت از فوائد مطالعه است. ایشان بر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در میان نوجوانان، جوانان و جامعه نخبگان تاکید دارند و مهمترین راهکار در این زمینه را ایجاد احساس نیاز به کتاب در مخاطب میدانند.
در ادامه اختر شاکریان از شعرای شهر فرخشهر در استقبال از شعر رهبر معظم انقلاب به قرائت شعری به شرح زیر پرداخت:
«سرشارم از جوانی هرچند پیر دهرم
چون سرو در خزان نیز رنگ بهار دارم»
بحری پُر از تلاطم، هم ناخدای کشتی
موجم به صد کرانه نقش و نگار دارم
آوای هستی من پیچیده در زمانه
یکسر به صد بهانه سودای یار دارم
عیسی صفت، وجودم در بحر جود و رحمت
تا مرز بینهایت، با عشق کار دارم
دل را به دست غمها هرگز نمیسپارم
باصد شکوفۀ غم باغ انار دارم
آری دلم جوان و بختم بلند یا رب
در موسم خزان نیز شور بهار دارم